„Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél”József Attila
Itt a tavasz! A bezártságot felváltja a szabad levegőn való mozgás lehetősége, élvezve a ropogós, friss levegőt és a napsugár áldásos hatását a bőrünkön. Ahhoz, hogy elégedetten csettinthessünk, amikor a tükörbe nézünk, rendszeresen kell izmot építenünk, és ha szükséges, fogynunk is. A testmozgáshoz elengedhetetlenül fontos a magas fehérjetartalmú, minőségi ételek fogyasztása. A tojás, a csirke és a túró néha már unalmas hármasát jóízű, ínycsiklandozó elemekkel bővíthetjük a Bonduelle Légumio tésztáival. Persze ezek a tészták nem lisztből készülnek, hanem hüvelyesekből és zöldségekből, minden mentesek ( glutén-, tojás, laktóz), kivéve az ízeket, melyekben dúskálhatunk, ha ezeket fogyasztjuk. Ami igazán megnyerő bennük, hogy 100 grammban 19-22 gramm fehérje van. Ez kb. 100g csirkemell fehérje tartalma, de több mint 100 g túróé, mely 15 g, 2 tojásé, mely 14 g vagy 2 evőkanál mogyoróvajé, mely 10 g, nem beszélve arról, hogy a tejből 1 dl csak 3 grammot tartalmaz..
Amiből a Bonduelle termékek készülnek, azok esetében a következőképpen mutathatjuk be a fehérje-tartalmat:
Ráadásul a kinézetük idézi a finom olasz tésztákéét, így nem tűnnek olyan drasztikusnak a diétába való beépítésük.
Most 3 csábító receptet idézek fel a bellacafé. hu oldalról.
Gorgonzolás, spenótos, baconos Légumio fusilli
100 grammban:19 g fehérje, 9,7 g rost
Hozzávalók:
Elkészítése:
A bacont kicsit megsütjük. A zsírján lepirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük az alaplevet, a gorgonzolat és a spenótot. Ha a spenót összeesett, beletesszük a bacont. A fusillit kifőzzük, rátesszük a szószt és a kicsit megpirított diót.
Csirkés, szójaszószos Légumio penne
100 grammban:22 g fehérje, 8,2 g rost
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon lepirítjuk a felkockázott hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkét. Sóval, borssal, szójaszósszal és a lime levével ízesítjük. Amikor megpuhult a csirka, a keményítőt is hozzáadjuk. A kifőzött tésztára kanalazzuk a szószt és újhagyma-karikákkal díszítjük.
Tejszínes, citromos, lazacos Légumio zöldborsó rigatoni
100 grammban: 21,5 g fehérje
8,8 g rost
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sóval, borssal fűszerezett lazacot kis olívaolajon és vajon megsütjük. A maradék zsíradékban megpirítjuk a fokhagymát, felöntjük fehér borral, hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt. A mártásba sót, borsot és parmezánt teszünk. Hozzáadjuk a kis darabokra tépett lazacot és a kifőtt rigatonit. Petrezselyemmel szórjuk meg tálaláskor.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Sajnos nem találtam zöldségből készült tésztaétel képeket, így a két kis ijedt krumplival búcsúzom: