„Pokolba a szénhidrátdiétával! Az élet túlságosan rövid az ilyen hülyeségekhez”
Melissa Landers
Már a neve is bizakodóan cseng, hiszen sokunk leli kedvét a mértékletes alkoholfogyasztásban, és az, hogy nem kell absztinensnek lenni a fogyókúra idején sem – mindenképpen a kipróbálására ösztönöz. Az angol író, Rosemary Conley táplálkozási tanácsadó már 1988. óta 14 nagysikerű könyvben biztatta az egészséges életmódra a férfiak és nők millióit. Ez a diéta tulajdonképpen étkezési terv, mert segíti elérni és meg is tartani az egészséges testsúlyt. A könyv 3 különböző, elsősorban férfiak részére készített diétás tervet ismertet:
A nem diétás diéta azokat a férfiakat célozza meg, akik nem szeretnének szorosan egy diétához kötődni, de rendszerességet akarnak étkezésünkbe.
Az agglegénydiéta – egyedülálló férfiaknak félkész, mikróban elkészíthető ételekkel operál.
Az ínyencdiéta – férfiak, akik élvezik a főzést, és egészséges alapanyagokból szeretnék ételeiket elkészíteni vagy partnerük szívesen kényezteti őket ezek elkészítésével.
A vörösbor jó hatású, antioxidáns tartalma magas, elzárja a testben természetesen előforduló, rákot okozó szabad sejteket. A férfiak 3 pohár, a nők 2 pohár vörösbort ihatnak naponta a diéta alatt is! A siker kulcsa: zsírszegény ételek és napi 20 perc kocogás.
Mivel a legegészségesebbnek az ínyencdiéta tűnik, hiszen itt pontosan tudjuk, mi kerül a tányérunkra – ezzel kapcsolatban írok néhány finom és egyszerű receptet. A jó kis vörösbor persze mindegyik étel mellé felsorakoztatható.
Kezdjük mindjárt egy kiadós, de nem kalóriabomba reggelivel:
Gombás fritatta
2 adag
1 adag 167 kcal/10,5 g zsír
Hozzávalók:
Elkészítése:
Melegítse fel a teflonbevonatú serpenyőt. Tegye bele a gombát és az újhagymát, és párolja 2-3 percig, amíg enyhén el nem színeződik, majd fűszerezze fekete borssal. Egy tálban verje fel a tojásokat, és lassan adja hozzá a tejet és a szójaszószt. Öntse a keveréket a serpenyőbe, vegye lejjebb a hőmérsékletet, és finoman süsse, de vigyázzon, ne süsse meg túlságosan. Hajtsa félbe a fritattát, és csúsztassa a tányérra.
Ebédeljünk finom csirkehúsit!
Gyömbéres csirke
2 adag
1 adag 308 kcal/7,6 zsír
Hozzávalók
Elkészítése
Egy tálban keverje össze masszává a citromlevet, a cukrot, a gyömbért, a szójaszószt és a fekete borsot, sót, ízlés szerint.
Távolítsa el a bőrt a combokról, vagdossa be két-háromszor és forgassa meg a masszában. Süsse a combokat közepes forróságú grill alatt, időnként forgatva és szósszal meglocsolva. Süsse addig, amíg a hús leve színtelenné nem válik, amikor megszúrja.
Diéta ide vagy oda, desszert nélkül nem zárhatjuk az étkezést.
Ropogós tetejű gyümölcsfelfújt
4 adag
1 adag 128 kcal/5,6 g zsír
Hozzávalók
Elkészítése
Helyezzen egy ív alufóliát egy grilltálcára, és terítse el rajta a zabot. Szórja meg cukorral. Enyhén pirítsa meg a grill alatt, majd hagyja kihűlni. Egy szem epret tegyen félre a díszítéshez. Tisztítsa meg és törje össze a megmaradt epret egy villa segítségével, és keverje hozzá a joghurtot. Édesítse ízlés szerint. Kanalazza a krémet kelyhekbe és hűtse le. Tálalás előtt szórja meg a felfújtat a zabszemekkel és díszítse a 4 darabra vágott eperszemmel.
Sajnos gyömbéres csirke képet nem találtam, de egy gusztusos citromos csirke is jó étvágyat csinál: