„Végül is ketten maradnak: Isten és a bor”
Hamvas Béla
A március egyik figyelemreméltó programja a borimádókhoz szól: 2017. március 17-19. között a Corinthia holtelben a VinCE Budapest Wine Show-ra invitálja a VinCE magazin Önöket.
A különleges minőséget kedvelőket a szervezők fantasztikus bor- és pezsgőkóstoló programokkal örvendezteti meg, természetesen első osztályú gasztro-élmény kíséretében.
Mitől emelkedik ki a borkóstolók közül ez a hagyományos bor-mustra?
Elsősorban a szervezés profizmusa, mely abban is megmutatkozik, hogy a kiállítók egy előzetes szűrésen, egy vakteszten esnek át, melyen legalább négy csillagos eredményt kell elérniük.
Másodsorban igen vonzó a nemzetközi sztárelőadók névsora és a mesterkurzusok is igen kecsegtető ismeretanyaggal gazdagítják majd az érdeklődőket.
Harmadsorban a fesztivál grandiózus: 160 kiállító mintegy 1000 bora kóstolható meg!
A szervezőkről
A VinCE magazín már nyolcadik alkalommal rendezi meg ezt a nívós eseményt. A magazin egy olyan havilap, mely az alábbiakkal jellemzi önmagát: „A boron keresztül nézzük a világot, mivel a bor olyannyira sokszínű, izgalmas, hogy ahogy Ön, mi sem tudunk vele betelni.”
A programokról (A beharangozó alapján)
„Jelen esemény, a 8. VinCE Budapest Wine Show egy szakmai nappal indul pénteken a borszakértőknek, míg szombaton és vasárnap a borkedvelőket várja számos újdonsággal. A régió legnagyobb boreseményén a napijegyek úgynevezett mesterkurzus jegyekkel bővíthetők, ezek ára 3000 és 10000 Ft között mozog. A pénteki szakmai napon mindjárt egy „Grandiózus kóstolóval” indul a program, amelyen a csúcsborokat nemcsak normál, hanem magnum palackból is kóstolhatják a vendégek. Szombaton a patinás champagne-ház, a Roederer indítja napot, amelyet a spanyolok sztárborásza, a 76 éves ikon, Miguel A. Torres zár. A vasárnap reggel sem lenne teljes champagne nélkül, ekkor maga Clovis Taittinger, a Champagne Taittinger örököse mutatja be pezsgőit.
A nyitvatartási idő alatt minden vendég szabadon válogathat több mint 160 kiállító 1000 bora, pezsgője és párlata közül minden további költség nélkül!”
Néhány „ leg” a showról
A csúcs az 1956-os muzeális tokaji aszú lesz, amelyhez akkor szüretelték a szőlőt, amikor az orosz tankor már az országban dübörögtek. A felejthetetlennek ígérkező mesterkurzus március 18-án szombaton lesz 15.30-kor.
A francia Châteneuf-du-Pape borvidék szó szerint a pápák földje, akik pedig sosem vetették meg a kivételes minőséget. Kelly Mc Auliffe amerikai sommelier 14 bort mutat be a maratoninak ígérkező kóstolón.
Milyen lehet Donald Trump bora, melyik borászatban randalírozott Harry herceg és hogy jut el a cári Massandra bora a Krím-félszigetről? Diplomaták sztoriznak, mesélnek külképviseleti élményeikről, hozzá pedig mesés borokat lehet kóstolni, kezdve egy Piper Heidsieck pezsgővel!
Egy igazi gasztro-élmény
„A VinCE Budapest a borvilág sztárjai mellett minden évben a gasztronómia világából is hoz különlegességet, idén pedig – túlszárnyalva az eddigi éveket – egyenesen a világ legjobb éttermének képviselőjét hozza el a hazai gasztronómia képviselőinek!
A brit Restaurant magazin évente kiadott 50-es listája a világ legjobb éttermeiről annak köszönheti mérvadó voltát, hogy a listát maguk a legautentikusabbak, a gasztronómia szakma képviselői állítják össze. A világ jelenleg is működő, legtöbbször a lista élén szereplő étterem a dán Noma, ugyanis 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is a legjobbnak kiáltották ki. A Noma egyik munkatársa, David Zilber chef a VinCE valószínűleg egyik legizgalmasabb bemutatóját nyújtja majd, ő ugyanis a legendás koppenhágai étterem fermentációs szakembere, vagyis mindent megerjeszt, amit csak lehet, az alapanyagok átlényegülnek a kezében.”
„A rendezvény másik nagy gasztro-sztárja a „britek Martha Stewartja” lesz, azaz Fiona Beckett,a The Guardian étteremkritikusa, akinek étel és borpárosító oldala a Facebookon és a Twitteren is óriási követőtáborral rendelkezik.”
Minden minőségi bort kedvelőnek ott a helye ezen a különleges borfesztiválon!